Kokteilis Mojito
Populiarusis kokteilis Mojito papirko daugelį širdžių ir dar ateityje tikrai papirks ne vieną. Tai labai gaivus gėrimas, kuris yra vienas iš žinomiausių ir perkamiausių. Jį mėgsta tiek moterys, tiek vyrai. O nealkoholinė versija yra ypatingai mėgiama vaikų tarpe, jeigu kas nors pagamina ją šventės metu. Neatrasite nei vieno barmenio, kuris nežinotų kaip jšį mėtomis persismelkusį kokteilį pagaminti. Beje, jo pavavinimas tariamas gana egzotiškai – „Mohito“.
Jums reikės:
- 50 ml šviesaus romo (kai kas mėgsta naudoti auksinį, rudą. O kas nori itin stiprios versijos, gali nusipirkti Stroh, kurio būna ir 80 laipsnių stiprumo)
- 20 ml žalių citrinų sulčių (galima išsispausti ir paprasčiausiai rankomis, sulčiaspaudė tikrai nėra būtina)
- kelių skiltelių žalios citrinos (kitaip vadinamo laimo)
- 7-9 lapelių šviežių mėtų (šaltuoju periodu jos sunkiau gauti, bet ieškokite didžiuose prekybos centruose, daržovių skyriuose, prie prieskonių šaldytuvų)
- rudo cukraus
- gazuoto vandens
- grūsto ledo
Su mūsų mobiliu baru atvykus į Jūsų šventę galėsime pagaminti ir šiuos skanius kokteilius. Tačiau tai galite padaryti ir patys, savo namuose ar bet kur kitur. Patariame naudoti aukštą, platesnę taurę. Storesnio stiklo. Kelis šaukštelius rudo cukraus sutrinkite kartu su žaliomis citrinomis ir mėtomis. Kuo stipriau sutrinsite, tuo labiau atsiskleis mėtų kvapas ir skonis. Prieš trinant galite mėtų lapelius šiek tiek patrinti tarp savo pirštų. Tuomet grūstu ledu pripildykite taurę ir tik tuomet pilkite romą, žalių citrinų sultis. Iki pat viršaus užpildoma gazuotu vandeniu. Kokį rinktis? Skonio reikalas, bet geriausias be jokių papildomų skonių ir ne per sūrus. Ilgu kotu esančiu šaukšteliu švelniai išmaišykite. Plakti nepatariama, nes tada ledas labai greitai ištirps ir kokteilis taps vandeningas. Puošiama mėtų viršūnėle, laimo skiltele.
Šis mėtinis kokteilis kaip ir Cuba Libre – turi begales variantų. Galima paskaninti įdedant braškių ar net arbūzo. Patikėkite, skonis įspūdingas! Kai kas mėgsta užpilti ne gazuotu vandeniu, o obuolių sultimis (tokiu atveju reikėtų dėti mažiau cukraus). Nebijokite paeksperimentuoti ir liksite labai maloniai nustebinti 🙂